Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Anastasia Argyropoulou

Anastasia Argyropoulou

Διαστάσεις: 70χ100 Η σειρά εικαστικών έργων «FLORA» από το λατινικό Flōra (Roman goddess of flowers) είναι έργα που δημιουργήθηκαν όλα τους στο Βερολίνο επι καραντίνας λόγω κορονοϊού, εν έτη 2020 από τις 25.03.2020 έως 11.05.2020. Τα έργα είναι βασισμένα σε αναμνήσεις, συναισθήματα και εμπειρίες. Θα έλεγα πως είναι μια ονειρική περιπλάνηση στο υποσυνείδητό μου, μια κατάθεση ονείρων. Η ομορφιά και η αισιοδοξία των έργων, που έρχεται σε αντίθεση με την μαύρη τρύπα όπου έχουμε πέσει, πηγάζει από την προσωπική εσωτερική μου αισιοδοξία και ευτυχία από πεποίθηση πως η ζωή μας, η ύπαρξη μας σε αυτήν την περίοδο στον πλανήτη, οφείλει να είναι ελπιδοφόρα. Το χρωστάμε στην ανθρωπότητα να τραβήξουμε μπροστά και να ζήσουμε. Να ζήσουμε και να αναγεννιόμαστε συνεχώς και αδιαλείπτως μέσα από τις δυσκολίες. Όπως η άνοιξη γεννά κάθε χρόνο, ξανά και ξανά, χωρίς να πτοείται από τον βαρύ και στείρο χειμώνα νέα άνθη. Να κοιτάξουμε μέσα μας και να επικεντρωθούμε στην ουσία της ζωής, να μιμηθούμε την φύση. Άλλωστε, η φύση πάντα αποτελούσε έμπνευση για τον καλλιτέχνη.
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 02:21

Flora no 4

Η σειρά εικαστικών έργων «FLORA» από το λατινικό Flōra (Roman goddess of flowers) είναι έργα που δημιουργήθηκαν όλα τους στο Βερολίνο επι καραντίνας λόγω κορονοϊού, εν έτη 2020 από τις 25.03.2020 έως 11.05.2020. Τα έργα είναι βασισμένα σε αναμνήσεις, συναισθήματα και εμπειρίες. Θα έλεγα πως είναι μια ονειρική περιπλάνηση στο υποσυνείδητό μου, μια κατάθεση ονείρων. Η ομορφιά και η αισιοδοξία των έργων, που έρχεται σε αντίθεση με την μαύρη τρύπα όπου έχουμε πέσει, πηγάζει από την προσωπική εσωτερική μου αισιοδοξία και ευτυχία από πεποίθηση πως η ζωή μας, η ύπαρξη μας σε αυτήν την περίοδο στον πλανήτη, οφείλει να είναι ελπιδοφόρα. Το χρωστάμε στην ανθρωπότητα να τραβήξουμε μπροστά και να ζήσουμε. Να ζήσουμε και να αναγεννιόμαστε συνεχώς και αδιαλείπτως μέσα από τις δυσκολίες. Όπως η άνοιξη γεννά κάθε χρόνο, ξανά και ξανά, χωρίς να πτοείται από τον βαρύ και στείρο χειμώνα νέα άνθη. Να κοιτάξουμε μέσα μας και να επικεντρωθούμε στην ουσία της ζωής, να μιμηθούμε την φύση. Άλλωστε, η φύση πάντα αποτελούσε έμπνευση για τον καλλιτέχνη.

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona