Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 00:59

ΗΛΕΚΤΡΑ -ELECTRA Andreas Zacharatos

Καλλιτέχνης / Δημιουργός :
Βαθμολογία
(3 ψήφοι)
Η εκατοντάχρονη Ηλέκτρα ζει μόνη της τα τελευταία 40 χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου και της αδελφής της.Περνάει όλη την ημέρα μόνη της σε 2 δωμάτια και μια βεράντα παρέα με τις αναμνήσεις της.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: ELECTRA
  • Second Language Description: In a small apartment in Athens Greece the 100 years old Electra lives the last 40 years alone after the death of her beloved husband and her sister .He spends all the day in 2 rooms and a terrace and her memories with the one and only love.
Διαβάστηκε 1824 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 11:18
Ανδρέας Ζαχαράτος

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας . Παράλληλα με την δουλειά του στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση ΕΡΤ.ΑΕ ασχολείται με την Καλλιτεχνική Φωτογραφία έχοντας πραγματοποιήσει 31 εκθέσεις φωτογραφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη με τις φωτογραφικές ενότητες THE GREEK ICON- JAZZ MOMENTS -MANI BY STONE & TIME -SWEET SPEAK OF NATURE-THE OTHER GREECE -THIS LAND THIS BEAUTY. Μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (1985-2006 ) Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής λέσχης LEICA & της φωτογραφικής κοινότητας X-Photographers FUJIFILM Hellas. Φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί σε Ελλάδα & Ευρώπη. Έχει διδάξει επί σειρά ετών (βασικές αρχές Φωτογραφίας, εικονοληψία, αισθητική εικόνας, Διεύθυνση φωτογραφίας κιν/φου & τηλεόρασης ) σε κρατικά και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ στον κλάδο Μ.Μ.Ε.

jlykourezou-azacharatos.blogspot.com/

Τελευταία έργα από τον/την Ανδρέας Ζαχαράτος

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η tv σώζει ζωές. Fight of Love »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona