Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 10:19

Common Quarantine Spaces

Καλλιτέχνης / Δημιουργός :
Βαθμολογία
(3 ψήφοι)

Το Common Quarantine Spaces είναι μία απόπειρα να καταγράψουμε για να μοιραστούμε τον αγαπημένο μας χώρο κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού. Ο στόχος είναι να συνθέσουμε μία συλλογική αφήγηση της προσωπικής μας χωρικής εμπειρίας. Ο χώρος εμπεριέχει στοιχεία της ιστορίας μας και η μνήμη τα συγκρατεί. Ο χώρος εκφράζει ή ακόμη εκκινεί τις δράσεις μας, εμείς τον καταγράφουμε για να θυμόμαστε. Την έννοια του σπιτιού και την έννοια του χρόνου, την τρωτότητα του σώματος αλλά και των συναισθημάτων. Οι συμμετοχές έρχονται, έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα, υπό μορφή εικόνας (σχέδιο / φωτογραφία / κολλάζ) ή κειμένου (max 70 λ.). Το Common Quarantine Spaces, μία on-going συλλογική εργασία υπό την επιμέλεια και τον σχεδιασμό του Loopo Studio, προς το παρόν έχει τη μορφή διαδικτυακής έκθεσης στο instagram [ https://www.instagram.com/loopostudio/ ] καθώς και τη μορφή ψηφιακής περιοδικής έκδοσης [ https://issuu.com/loopostudio ].

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: Common Quarantine Spaces
  • Second Language Description: A collective narration of our personal spatial experience of the quarantine. An on-going collective project curated and designed by Loopo Studio.
Διαβάστηκε 2036 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 12:43

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « My wedding dress in eighteen Self Isolation »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona