Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 15:40

ΚΙΝΟΥΜΕ σπίτι

Γράφτηκε από την
Βαθμολογία
(4 ψήφοι)
Το ΚΙΝΟΥΜΕ σπίτι είναι ένα συλλογικό project για τις μέρες που μείναμε σπίτι, κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον Covid-19. Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία να μείνουμε σε επαφή με τους μαθητές μας και τη χορευτική κοινότητα, χρησιμοποιώντας σαν μέσο επικοινωνίας το χορό. Λάβαμε δεκάδες βίντεο από μαθητές μας και μη, να κινούνται, να χορεύουν και να αυτοσχεδιάζουν στο σπίτι τους. Βίντεο που λένε ιστορίες για τους χώρους που ζούμε, τις κουζίνες και τα κρεβάτια μας, τα παράθυρα και τα μπαλκόνια μας, τους σκύλους και τις γάτες μας, τα βιβλία που διαβάσαμε, τις εικόνες που ζωγραφίσαμε, τις μουσικές που ακούσαμε. ​ Δημιουργήθηκε έτσι σταδιακά ένα ημερολόγιο κίνησης και δημιουργικής καταγραφής των ημερών της καραντίνας, με πολύ διαφορετικές προτάσεις και προσεγγίσεις. Το σπίτι, ο οικείος προσωπικός χώρος, μεταμορφώθηκε σε ένα χώρο δημιουργίας και έκφρασης με απώτερο στόχο την επικοινωνία και τη διασύνδεση. Το ΚΙΝΟΥΜΕ σπίτι δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Κατσαμάκη και τη Στέλλα Μαστοροστέριου, οι οποίοι είναι χορευτές, χορογράφοι και δάσκαλοι χορού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. https://kinoumespiti.weebly.com/
Διαβάστηκε 1645 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 10:02

Πολυμέσα

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona