Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 21:15

Wash your hands

Γράφτηκε από την
Βαθμολογία
(4 ψήφοι)
Η ιδέα πως ο καθένας μας έχει την ευθύνη ενός "εγκλήματος υγείας", μας οδηγεί σε παρανοϊκές συμπεριφορές, που ίσως αργότερα υιοθετηθούν σαν μέρος της νέας πραγματικότητας.Οι μέρες αυτές έχουν την δύναμη να μεταμορφώσουν μία καθημερινή πρακτική, να την στρεβλώσουν. Η ανάγκη για προστασία, γιγαντώνεται από τον φόβο της απειλής. Ο καθαρισμός μας, πλησιάζει την βίαιη αφαίρεσή μας.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: Πλένουμε τα χέρια μας
  • Second Language Description: The idea that everyone is responsible for a "health crime" leads us to paranoid attitudes, which may be later adopted as part of a new reality. These days have the power to transform an everyday practice, to distort it. The need for protection grows larger under pressure from the fear of a threat. Cleaning ourselves comes close to removing ourselves.
Διαβάστηκε 1853 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 23:19
Κατερίνα Αναστασίου

Εικαστικός, ασχολείται με περφόρμανς, βίντεο, κολάζ, εγκαταστάσεις. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. Πραγματοποιεί δράσεις και εργαστήρια τέχνης για παιδιά. Παρουσίασε δουλειά της σε εκθέσεις και συμμετοχικές δράσεις. Επικεντρώνεται στους εγκλωβισμούς και τον άνθρωπο μέσα σ΄αυτούς. Μέσω της προσέγγισης εννοιών όπως η ειρωνία, το λάθος, το αλλιώτικο, ο εξαναγκασμός, δημιουργούνται έργα με αυτοβιογραφικά, βιωματικά στοιχεία, αλλά και με ίχνη μυθοπλασίας.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Where to next? ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona