Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 09:51

Ψυχοφυσική

Γράφτηκε από Μιτζιφίρη Στυρούλα - MiSt
Βαθμολογία
(17 ψήφοι)
Ψυχοφυσική
Ενας κλάδος της επιστήμης, ο οποίος δεν είναι γνωστός αλλά είναι αυτός που αποτελεί κλάσμα στην Ψυχολογία και. Ψυχιατρική, είναι η ΨΥΧΟΦΥΣΙΚΗ του αγαπημένου μας Αρχιμήδη. η εξέλιξη εν γένει αποδίδεται στον Χέρμαν φον Χέλμχολτς, αλλά το γεγονός πως ασχολήθηκε με αυτό δεν τον κάνει και πρωτεργάτη της θεωρίας που προσπαθώ να αναδείξω στον πίνακά μου. Αποτελείται από μηχανική και αφορά τη γωνιακή διάμετρο σύμφωνα με τους μηχανισμούς αντίληψης, που έχει το μέγεθος και το σχήμα του ανθρώπινου οφθαλμού. Για να μη σας κουράσω η Ψυ. Χο.Φυ.Σικη σε αυτόν τον πίνακα εμπεριέχει Απολλωνια παρουσία, το μοτέρ που έχω στο 3ο μάτι.. συμβολίζει τα φωτόνια, τα οποία μορφοποιουν την όραση ÷ μέσω του σπηλαίου των οφθαλμών. Η μουσική και η παλμικοτητα που υπάρχει αέναα και άυλα με τη βοήθεια της μούσας παίρνει μορφή στον πίνακα.. προσπάθησα να μορφοποιήσω το άμορφο και ο. τι αγαπώ εν ταχυ και ερευνώ από παιδί.. μέσω της ζω-γραφικής.. καταλήγω εμπειρικά για μια ακόμη φορά πως όλα είναι 1. mixed media - canvas 100 x 150cm Mist /Mitzifiri Stavroula copyright

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: Psychophysic
  • Second Language Description: Archimedes makes some interesting calculations and experiments along the way. One of the experiments considers the angular diameter of the Sun as seen from Earth. His method is particularly interesting as it is probably the first known example of experimentation in Psychophysics, a branch of psychology that deals with the mechanisms of human perception and whose development is generally attributed to Hermann von Chelmcholts (the work of Archimedes is little known in psychology). My paintings are my forms of my spiritual journey of paint and know thy self .
Διαβάστηκε 1163 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 13:22
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pinios "Ephemeral Exercises", Caving Diary p.50 »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona