Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 16:21

“burning world”

Γράφτηκε από xelena
Βαθμολογία
(8 ψήφοι)
"φλεγόμενος κόσμος" Αέναη κίνηση των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των κρουσμάτων. Συνεχείς αλλαγές σε σχέση με την ανθρώπινη παρουσία. Το έργο αυτό αναφέρεται σε έναν πραγματικό χάρτη, με κάποιες διαθλάσεις και διαφορές ως προς την σύνθεσή του. Δημιουργείται μία λάβα κάθε φορά που η σύνθεση αλλάζει ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων ανά τον κόσμο, καθιστώντας τον κάθε άνθρωπο ενεργό της δράσης και της αλλαγής. Αυτομάτως προκαλείται στον θεατή μία αίσθηση ανησυχίας και προβληματισμού για το μέλλον καθώς και ασυνήθιστους συνειρμούς. Στο πίσω μέρος του έργου δημιουργείται ένας νέος χάρτης χρώματος γκρι, που άλλοτε αχνό-φαίνεται και άλλοτε είναι πιο σκούρος και συμπαγής ανάλογα με το φως την θέση του θεατή και την διάθεσή του.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: “burning world”
Διαβάστηκε 1430 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 13:28
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ARTvirus Holy Friday »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona