} catch (e) { console.error('Custom Theme JS Code: ', e); }

Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 18:50

Αφηρημένο με Κίτρινο & Κόκκινο

Γράφτηκε από Pantelios A
Βαθμολογία
(1 Ψήφος)
Αγόρασα πρώτη φορά έναν τόσο μεγάλο καμβά, μία μέρα πριν κλείσουν τα καταστήματα λόγω πανδημίας. Τον κουβάλησα με τα πόδια από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως το Φάληρο γιατί δεν χωρούσαμε πουθενά. Σκέφτηκα πως τώρα που θα έχω χρόνο είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι μεγάλο. Περίμενα να έχω έμπνευση, όμως οι μέρες περνούσαν και ο καμβάς δεν άντεχε άλλο στο μικρό μου σαλόνι. Ήταν μια αληθινή συγκατοίκηση με μπόλικες συγκρούσεις. Πόσες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου για όλα όσα συμβαίνουν και πόσο δύσκολο να αποφασίσω τί θα ζωγράφιζα. Βλέπετε με κλειστά τα καταστήματα δεν μπορούσα να σπαταλήσω τα χρώματα μου άδικα. Τον έβαψα γκρι για να με προκαλεί και τον έβαλα στη μέση του σαλονιού. Να τι ακολούθησε μετά από έναν μήνα σε καραντίνα μαζί του. Αφηρημένο με Κίτρινο & Κόκκινο (ακρυλικά σε καμβά 120x100εκ.)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: Abstract with Yellow & Red
  • Second Language Description: Acrylic on canvas (120x100cm)
Διαβάστηκε 962 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 14:12

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Anxious Thoughts Λουλούδια στην καραντίνα »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona