Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 19:55

ΕΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΈΤΑΙ

Γράφτηκε από την
Βαθμολογία
(71 ψήφοι)
"Ένας ηθοποιός γεννιέται " ακρυλικα, σκόνες με κόλλα και χρυσό αγιογραφίας σε 3D καμβά 80×80 . Η επιθυμία του καλλιτέχνη στο να φτάσει στ' αστέρια είναι ασυγκράτητη από την παιδική ηλικία. Το όνειρο τής αναγνώρισης και της επιθυμίας του να πετύχει αυτό που του καίει τα σωθικά... να λάμψει... να γίνει αστέρι είναι βαθιά ριζωμένο μέσα του από την γέννηση του. Δεν θα πάψει να παλεύει για αυτό. Ψάχνει να βρει διεξόδους έκφρασης ακόμα και στο όνειρο του. Στο παρόν έργο βλέπουμε ένα νεαρό κορίτσι που μόλις αφήνει την παιδική ηλικία του και δίνει την τελευταία παράσταση στον αρκουδάκο της ώστε να ακολουθήσει το ταλέντο του και να ανέβει στο στερέωμα των ηθοποιών με οποιονδήποτε κόστος, ακόμα κι αν οι σκάλες που θα το οδηγήσουν σε αυτό είναι χρυσές αλλά μετέωρες. ....
Διαβάστηκε 1675 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 01:54
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Fatou Προσμένοντας την άνοιξη στα όνειρά μας »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona