} catch (e) { console.error('Custom Theme JS Code: ', e); }

Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 00:57

Με ημίκλειστες πόρτες στο καρναβάλι

Γράφτηκε από ilir - ilias
Βαθμολογία
(3 ψήφοι)
«Πρωινό, στο ΚαΨιΜί του Νοσοκομείου» ή «Με ημίκλειστες πόρτες στο καρναβάλι του Ηλία» Αφοσιωμένος με ζήλο στο πλούσιο πρωινό του κυλικείου, δεν είχα καταλάβει ότι κάποιος θαμώνας μου μιλούσε και, γυρίζοντας προς αυτόν του λέω:  ''-Σε μένα μιλάτε; -Δεν σας άκουσα.''  Διστακτικά και με σχετική ευγένεια μου λέει:  ''-Έ, να μην σας διακόψω. -Ιατρός είσαστε, ή ασθενείς;''  ''-Όχι.'' του λέω:  ''Δεν είμαι κανένα απ' τα δύο. Είμαι απλά καρναβαλιστής. Γι' αυτό ντύθηκα έτσι, για το καρναβάλι.''  Μετά το σύντομο ξάφνιασμα του, μου λέει:  ''-Μα το καρναβάλι κύριε, έχει περάσει τώρα προ πολλού.''  ''-Ναι. Μα εγώ είμαι παλαιοημερολογίτης.''  του λέω:  ''Και τώρα με το παλαιό ημερολόγιο έχουμε καρναβάλι''.  ''-Αλήθεια;''  μου λέει με απορία. Προσπαθώντας να κρύψει όσο μπορούσε την ερευνητική του ματιά επάνω μου, κοιτάζοντας εναλλάξ προς εμένα και προς διάφορους θαμώνες εκεί κοντά.  ''-Ναί βεβαίως.'' του λέω,  ''Γιαυτό ήρθα σήμερα στο Καψιμί. Μόνο που φέτος στο καρναβάλι για όσους θα έρθουν θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας, θα βγαίνει ένας και θα μπαίνουν δύο.  Και τώρα εδώ, όσους βλέπεις, καρναβαλιστές είναι και αυτοί, ακόμα κι εσύ, και ας μην το ξέρουν-μάλλον οι περισσότεροι''.  ''-Αα, ναί, έε;'' μου λέει.  ''-Κι έμαθες και τα νέα;'', του λέω.  ''-Τί;'' μου λέει.  Και με καμάρι εγώ: ''-Φέτος, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, -είμαι εγώ.''  ''-Μωρέ μπράβο.'' μου λέει:  ''-Εις ανώτερα.''  ''-Μα τί κάθεσαι μωρέ κι' ακούς κουζουλάδες;''  Πετάγεται ένας που μας άκουγε παραδίπλα.  -''Αυτός είναι από την ψυχιατρική κλινική που είναι εδώ κοντά, πριν λίγο τον είδα να βγαίνει από κει''.  ''Όχι, εγώ είμαι εντάξει'', σπεύδω να διορθώσω,  ''-Μόλις μου τό' πε ο ιατρός μου που με παρακολουθεί. Είσαι εντάξει, μου λέει, μπορείς να πας στο καρναβάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να λάβεις σωστά τα μέτρα.''  ''Γι'αυτό σας λέω, όσοι θέλετε μπορείτε ελεύθερα να έρθετε. Μόνο μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε την βεβαίωση μετακίνησης, μην σας βάλουν κανένα πρόστιμο. Θα συμπληρώσετε στο σημείο Β7,  που λέει για μετακίνηση & συμμετοχή στο καρναβάλι του Ηλία. Αυτό. Άντε, και του χρόνου με περισσότερη ανοσία.
Διαβάστηκε 942 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 13:14

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona