Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 18:34

Athens is a strange city / Η Αθήνα είναι μια παράξενη πόλη

Καλλιτέχνης / Δημιουργός :
Βαθμολογία
(1 Ψήφος)
Το βίντεο "Athens is a strange city" (Η Αθήνα είναι μια παράξενη πόλη) ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν την απόλυτη κατ' οίκον καραντίνα. Η επέλαση της πανδημίας στις γειτονικές χώρες είχε ξεκινήσει. Η - γενέτειρα - Αθήνα είναι μια πόλη μισητή και τόσο αγαπητή, συνάμα. Πριν, τώρα και μετά τον covid-19...

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: "Athens is a strange city"
  • Second Language Description: The video "Athens is a strange city" was completed a few days before the total home quarantine was issued by the government. The pandemic in neighboring countries had already begun. Athens is a hated and beloved city, simultaneously. Before, now and after covid-19 ...
Διαβάστηκε 1987 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαϊος 2020 14:33
IOANNA

Το βίντεο αυτό ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν τον κατ' οίκον περιορισμό. Η πανδημία είχε ήδη ξεκινήσει την επέλασή της στις γειτονικές μας χώρες. Η Αθήνα είναι μια παράξενη πόλη, μισητή και τόσο αγαπητή, ταυτόχρονα. Πριν, τώρα και μετά τον covid-19.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « untitled Persona III (2020) »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona