Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 06:30

my own private Amabie

Γράφτηκε από Thanasis Kritsotakis
Βαθμολογία
(7 ψήφοι)
Για πρώτη φορά το 1846 καταγράφηκε στην παλιά επαρχία Higo της Ιαπωνίας στο νησί Kyūshū, ένα περίεργο πλάσμα στο νερό: μια τριχωτή φιγούρα με μακριά μαλλιά και ράμφος. Το πιο περίεργο ήταν ότι η φιγούρα αυτή προειδοποίησε για μια επικείμενη ασθένεια και έδωσε στον χωρικό που τη συνάντησε την εντολή να σχεδιάσει και να διανείμει την εικόνα του για προστασία. Το σκίτσο, με την εξάπλωση του kawaraban ταξίδεψε από το Kyūshū μέχρι το Edo. Γνωστή ως Amabie, το πνεύμα αυτό στην ιστορία της Ιαπωνίας συνδέθηκε με την προστασία από τις επιδημίες. Έκανε την επανεμφάνισή του κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, ήδη από τους Ιάπωνες σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: my own private Amabie
  • Second Language Description: For the first time in 1846, a strange creature was recorded in the old Japanese province of Higo on the island of Kyūshū: a hairy figure with long hair and a beak. The strangest thing was that this figure warned of an impending illness and gave the villager who met her the order to design and distribute his image for protection. The sketch, with the spread of kawaraban, traveled from Kyūshū to Edo. Known as Amabie, this spirit in Japanese history has been linked to protection against epidemics. It reappeared during the global COVID-19 pandemic, already by the Japanese on all social media
Διαβάστηκε 1449 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 14:02
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « James & Secka Αόρατος Εχθρός »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona