} catch (e) { console.error('Custom Theme JS Code: ', e); }

Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 20:42

Doli

Καλλιτέχνης / Δημιουργός :
Βαθμολογία
(4 ψήφοι)
Φωτογραφία φιλμ, μέγεθος 100x100cm. O Doli είναι εικαστικός, φωτογράφος που δραστηριοποιείται στην συνοικία Medina του Dakar, μια λαϊκή συνοικία, με πολύ εντονη δραστηριότητα μέρα και νύχτα. Οι κάτοικοι της μετοίκησαν εκεί όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από το κέντρο του Dakar λόγω της αύξησης των φόρων γης και του κόστους ζωής. Με αυτό τον τρόπο το κέντρο του Dakar πλέον ανοίκει σε μεγάλες εταιρείες, τράπεζες και πρεσβείες. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σε ένα παλιό σπίτι της Medina.
Διαβάστηκε 1264 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 22:26
Αδαμάντιος Καφετζής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2002-2008). Με αφετηρία τη διπλωματική του εργασία, η φωτογραφία αποτελεί το κύριο εκφραστικό του μέσο. Παραγωγή και επιμέλεια μουσικών-εικαστικών εκδόσεων: Από το 2003, μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ντακάρ. Ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Teranga Beat (2010), ειδικεύεται στη διερεύνηση, παραγωγή και προώθηση της μουσικής των χωρών της Δυτικής Αφρικής με κέντρο την Σενεγάλη. Το 2016 διευρύνει τη δράση του στην ανατολική Αφρική (Αιθιοπία) και την Ελλάδα. Πυρήνας της καλλιτεχνικής του αναζήτησης είναι η έρευνα και η χαρτογράφηση των οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών επιρροών -επιδράσεων της Δύσης στις τοπικές κοινωνίες. Παρατηρεί τη σχέση της μουσικής της υπαίθρου και των αστικών κέντρων καταγράφοντας την ανάμειξη και αλληλεπίδραση τους. Παράγει δισκογραφικές εκδόσεις που διανέμονται διεθνώς και περιέχουν αυτό το πολιτισμικό υβρίδιο πλαισιωμένο από κείμενα και φωτογραφίες.

Τελευταία έργα από τον/την Αδαμάντιος Καφετζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Fatou Be creative they said »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona