Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 15:16

Το Πάσχα που ποτέ δεν υπήρξε

Καλλιτέχνης / Δημιουργός :
Βαθμολογία
(17 ψήφοι)
Κάθε χρόνο όλη η οικογένεια μας περιμένει το Πάσχα. Είναι Άνοιξη καιρού βλέπεις και επειδή το σπίτι μας είναι στην εξοχή στον Καρτερό, συγγενείς και φίλοι περιμένουν να ανταμώσουμε. Οι μεν γονείς μου έρχονται από Αθήνα ενώ οι γονείς της γυναίκας μου κατοικούν κοντά μας στο Ηράκλειο. Επίσης λόγω της προηγούμενης απουσίας μου στο εξωτερικό η οικογένεια μου μου ετοίμαζε μια διαφορετική γιορτή. Αλλά φέτος, λόγω του COVID-19 και της υποχρεωτικής διαμονής μας στο σπίτι, κανένα από αυτά δεν συνέβη. Ο παππούς και η γιαγιά δεν ήρθαν, τα σχολεία έκλεισαν νωρίς, τα παιδιά έμειναν μακριά από τους φίλους τους και τους φίλους τους, ενώ το ίδιο συνέβη και σε εμάς. Το μόνο που μένει για εμάς είναι το Πάσχα, το οποίο δεν ήταν ποτέ στη μνήμη μας. Με την εικόνα αυτή προσπαθώ να σας δείξω τα συναισθήματα που βιώσαμε την περίοδο της υποχρεωτικής μας παραμονής στο σπίτι.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: The Easter that never existed.
  • Second Language Description: Every year our whole family is waiting for Easter. It's spring already and because our house is in the countryside of Heraklion of Crete (Karteros), relatives and friends are waiting to meet us and to celebrate together. This fact make us very happy! My parents are coming from Athens while my wife's parents live near us in Heraklion. Also due to my previous absence abroad my family was preparing a different celebration for me. But this year, due to COVID-19 and our mandatory stay at home, none of this happened. Grandpa and grandma didn't come either, the schools closed early, the children stayed away from their friends while the same happened to us. The only thing left for us is Easter, which has never been existed in our memory. With this picture I try to show you the emotions and feelings we experienced during our period of mandatory stay at home.
Διαβάστηκε 1593 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 12:49
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Crazy nut Lady Civic responsibility »

MOMus
MODERN

Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη
56430, Θεσσαλονίκη
2310 589141-3
Fb MOMusModern

MOMus Contemporary

Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)
54636, Θεσσαλονίκη
2310 240002
Fb MOMusContemporary

MOMus
Photography

Αποθήκη Α', Προβλήτα Α, λιμάνι
Ναυάρχου Βότση 3
54625, Θεσσαλονίκη
2310 566 716
Fb MOMusPhotography

MOMus
Experimental

Αποθήκη Β1, λιμάνι
ΤΘ 10758
54110, Θεσσαλονίκη
2310 593 270
Fb MOMusExperimental

MOMus
Alex Mylona

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο,
10554, Αθήνα
210 3215717
Fb MOMusAlexMylona