Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 18:47

Μικροβιόκοσμος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογία
(8 ψήφοι)
Ακολουθούν τις νόρμες και σχηματίζονται τα πλάσματα του μικρόκοσμου- μικροβιόκοσμου. Τα συντροφεύει η αμαρτία των χρωμάτων .Χρώματα του Ουρανού της Γής, και του Έρωτα ανάμεσα τους. Σκοτωμένο κόκκινο του πάθους. Πώς να αντισταθείς; Τόσο θελκτικά στην όψη αλλοίμονο. Και ο άνθρωπος ανάμεσα στους δυό πρωταγωνιστές. Yποτασσόμενος στο μέτρο που αναγνώρισε. Δοκιμαστής , δαμαστής , φορέας και αυτός της φύσης . Μικροβιόκοσμος, Μανέττα Ευαγγελία, 2020,κάρβουνο και λάδι σε καμβά ,50 Χ70 εκ . Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΔΜ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009685145071
Διαβάστηκε 271 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 11:09
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Untitled Just a moment »