Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 17:53

Cov-er 19

Γράφτηκε από την
Βαθμολογία
(15 ψήφοι)

Η απώλεια προστασίας από την εισβολή της απειλής ενός άγνωστου ιού στην καθημερινότητά μας, έστρεψε το βλέμμα μας στα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα ως μέσα αντιμετώπισης.Πράγματα απλά, απομηνάρια, αντικείμενα χωρίς φλοιό, άλλα που έχει μείνει ο φλοιός τους, όλα μέσα στο σπίτι μας.....μια άλλη θέαση αυτών των αντικειμένων

Διαβάστηκε 183 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 10:05
Κυριακή Λυκουρέση

Φοιτήτρια στο τμήμα φωτογραφίας και οπτικοαουστικών μέσων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τελευταία έργα από τον/την Κυριακή Λυκουρέση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αύρα Reference for a Portrait »