Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 17:42

We're in quarantine

Γράφτηκε από την
Βαθμολογία
(1 Ψήφος)
Το βίντεο έχει την πρόθεση να λειτουργήσει ως ευκαιρία αφύπνισης μπροστά στην καταστροφή που βιώνουμε και παροτρύνει στην ανάληψη ευθύνης του καθενός και της καθεμίας μας ξεχωριστά ως προς την στάση ζωής που θα επιλέξουμε ούτως ώστε η κρίση του κορονοϊού να αποτελέσει ευκαιρία αναστοχασμού και βελτίωσης και να αποτρέψει τη μετατροπή της πραγματικότητας και των κοινωνιών μας σε δυστοπία.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: We're in quarantine
  • Second Language Description: The video intends to function as a call for awakening amidst the disaster we are living and impels towards the acceptance of responsibility in terms of the life stance each one of us employs; aiming to make use of the current coronavirus crisis as an occasion for reflection - in order to prevent the reduction of our realities and societies into a dystopia.
Διαβάστηκε 380 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 12:46
Αμανατίδου Έφη

An experimental video on the coronavirus pandemic. 'Eνα πειραματικό βίντεο σχετικό με την πανδημία του κορονοϊού. Το βίντεο έχει την πρόθεση να λειτουργήσει ως ευκαιρία αφύπνισης μπροστά στην καταστροφή που βιώνουμε και παροτρύνει στην ανάληψη ευθύνης του καθενός και της καθεμίας μας ξεχωριστά ως προς την στάση ζωής που θα επιλέξουμε ούτως ώστε η κρίση του κορονοϊού να αποτελέσει ευκαιρία αναστοχασμού και βελτίωσης και να αποτρέψει τη μετατροπή της πραγματικότητας και των κοινωνιών μας σε δυστοπία.

www.globalfiveart.com

Τελευταία έργα από τον/την Αμανατίδου Έφη

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Wheelchair with Olive Tree Αναμονη »