Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 18:08

- stay safe

Καλλιτέχνης / Δημιουργός :
Βαθμολογία
(62 ψήφοι)

-στυλό και μαρκαδόροι σε χαρτί Ήθελα να δείξω πόσο έχει επηρεάσει ο covid-19 την καθημερινότητα μας και τον τρόπο ζωής μας αλλά και πόσο έχει επηρεάσει την τέχνη, καθώς βλέπουμε ότι δεν έχουμε άμεση επαφή με τα έργα των μουσείων, αλλά έχουμε μια επαφή που έχει αντικατασταθεί με την εικονική προβολή.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: -stay safe
  • Second Language Description: -pen and markers on paper
Διαβάστηκε 489 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 23:27
Στέφανος Γεωρτσέκης

Φοιτητής Καλών Τεχνών Φλώρινας Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών instagram: _my_life_like_a_movie_

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Self Isolation Condensed »