Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 22:45

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Γράφτηκε από την
Βαθμολογία
(5 ψήφοι)
Οι επιλογές μου, δρόμοι αδιάβατοι, γλυκά με περιμένουν. Προσφέρουν μήλα αμαρτίας , χαρά , πόνο, δάκρυα .Δρόμοι βγαλμένοι , από το Είναι του ασυνείδητου, ήταν εκεί πριν γεννηθούν, από μένα για μένα. Με περιμένουν τα άγνωστα μονοπάτια, με τις γνωστές προεκτάσεις. Χρειάζεται δύναμη για να βαδίσω τον δρόμο που ήδη διάλεξα μέσα μου, απ΄ότι με συνθέτει.Άντρας μέσα μου, την τόλμη του νιώθω, στο μονοπάτι της αλήθειας θα βαδίσω, χωρίς πανοπλία. Λάδι σε καμβά Τίτλος <<Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ>>
Διαβάστηκε 505 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 16:46
Giagkouli Stella

Εικαστική δημιουργός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Untitled-19 Did you wash your hands? »