Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 15:44

worldwide infections

Καλλιτέχνης / Δημιουργός :
Βαθμολογία
(4 ψήφοι)
Βακτήρια, μύκητες και ιοί, ο μικρόκοσμος του μικροβιώματος που ζει πάνω μας εναποτίθεται πάνω σε μπούστα ηγετών, προσωπικοτήτων που είναι πάνω από το κεφάλι μας κυριολεκτικά, μας διοικούν, μας ελέγχουν και μας κατευθύνουν. Πάπες με κεφαλές από ακάρεα, δικτάτορες με κεφάλι μικροβίων, πολιτικοί, μεταμορφώνονται σε τρομακτικά και αλλόκοσμα πλάσματα που προκαλούν ανησυχία, έως αηδία. O ανατριχιαστικός κόσμος των μικροβίων εναποτίθεται πάνω στη φρίκη της εξουσίας.
Διαβάστηκε 452 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 14:49
Alexandros Simopoulos

Βακτήρια, μύκητες και ιοί, ο μικρόκοσμος του μικροβιώματος που ζει πάνω μας εναποτίθεται πάνω σε μπούστα ηγετών, προσωπικοτήτων που είναι πάνω από το κεφάλι μας κυριολεκτικά, μας διοικούν, μας ελέγχουν και μας κατευθύνουν. Πάπες με κεφαλές από ακάρεα, δικτάτορες με κεφάλι μικροβίων, πολιτικοί, μεταμορφώνονται σε τρομακτικά και αλλόκοσμα πλάσματα που προκαλούν ανησυχία, έως αηδία. O ανατριχιαστικός κόσμος των μικροβίων εναποτίθεται πάνω στη φρίκη της εξουσίας. https://www.behance.net/alexisimopouos https://alexis-simopoulos.format.com/ https://alexandrossimopoulos.wixsite.com/portfolio

Τελευταία έργα από τον/την Alexandros Simopoulos

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΘΑΛΑΣΣΑ 4 Landscape »