Στις μέρες που διανύουμε, στην οθόνη του υπολογιστή μας βρισκόμαστε απέναντι σε μια ροή εικόνων και κειμένων που άλλοτε μας ενημερώνουν κι άλλοτε μας παραπληροφορούν, άλλοτε μας τρομοκρατούν και άλλοτε μας καθησυχάζουν, άλλοτε, δε, υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθησή μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κι όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα. Το παρατηρούμε, το νιώθουμε, το ξέρουμε.

Το MOMus, συνεχίζοντας το «Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί», διευρύνει την ανθεκτικότητά του και θέλει να επικοινωνήσει περισσότερο με όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε μαζί μας μια εικόνα που δημιουργείτε εσείς και που έχει καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό κοινωνικά υποκατάστατα για την μοναξιά μας, ούτε απλά να περιφρουρήσουμε βασικές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, αλλά με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητας που μας έχει επηρεάσει όλους/ες αδιακρίτως, να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε με μια δική σας φωτογραφία, ζωγραφικό σας έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο, τον νέο, προσωρινό ελπίζουμε, τρόπο ζωής και επικοινωνίας μας. Δώστε το δικό σας τόνο και ας φτιάξουμε μαζί το ψηφιακό λεύκωμα των ημερών μας.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 22:27

Maria Dellaporta

Γράφτηκε από Maria Dellaporta
Βαθμολογία
(41 ψήφοι)
Nostos, 2020, oil on canvas, 120x110cm
Πως νιώθει ένας απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών που μετοίκησε στην Σουηδία για οικονομικούς λόγους? Πως νιώθει μακριά από τον τόπο του σε καιρό καραντίνας, ζώντας σε μια χώρα που αντιμετώπισε με τόσο ιδιαίτερο τρόπο την κρίση? Είναι ο Νόστος για την πατρίδα μια προσπάθεια να συνδεθεί μαζί της, να αντλήσει υπερηφάνεια, να "υπενθυμίσει" στους πλούσιους ευρωπαίους την ιστορία της χώρας του?

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Second Language Title: Nostos
  • Second Language Description: 2020, oil on canvas, 120x110cm
Διαβάστηκε 514 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cage Nostos #2 »